Followers

CRABSTIK POPIA @ POPIA KETAM

CRABSTIK POPIA @ POPIA KETAM
HOMEMADE BY MAMALYNA :: UTK ORDER, BOLEH CALL ME 017-6293472

Monday, 1 March 2010

Aina Chika Wedding Contest

Aina Chika Wedding Contest
BY

okey, si cantik penganjur contest nak kawen dah lagi 3 bulan, aina ingin tau apekah adiah kawen yg rasa ideal tuk die....so sebagai orang yang dah kawen ni, ai suggestkan adiah nie... microwave oven - pic taken from google

Kenapa?
Coz masa ai kawen, tak dpat pun adiah nie.....wuaaaaa!!! okey2...back to story....pada pendapat ai, adiah microwave nie banyak faedahnyer.... antaranya:-

* Senang nak panaskan lauk
contoh, baru balik dari umah mak kita atau umah mak mertua, kebiasaanya meka bekalkan lauk.....bila dah sampai umah, kalau badan larat, kita masak nasik n makan lauk bekalan tue kan tp kalau badan tak larat, nak sampai umah terus bummm tido, makan kat tengah jalan ke, lauk tu terus masuk peti ais kan.....so esoknyer kalau nak makan, lauk tue konpom masih beku, terus masuk microwave, panaskan jer..... mesti sedap makan, seolah2 cam mak baru panas lauk tu tadi jer.....

* Senang nak masak lembikkan lauk
Kadang kita balik umah, plan nak masak menu ape ari tue kan....bukak jer freezer, lauk masih lagi beku kan....kita nak masak cepat nie, perut dah berkeroncong shuffle dah... nak tunggu lauk tue lembik sure lambat jika kita rendam ngan air jer.....nak senang, just masukkan lauk tue dalam microwave jap....lauk tue letak dalam bekas yg berisi air sikit...sat jer, lauk tue dah lembik n kita bleh masak ape menu yang kita nak...

* Senang nak masak
ngan adanya microwave nie, senang nak masak lauk pauk ngan simple....cam masak sayur kobis masak lemak ker, ikan stim ke...nak grill ayam ke ke...microwave yg jenis ovenler yang bleh wat semua nie...

* nak masak kek ke, biskut raya ker....leh jimat duit beli kuih raya nanti....dah kawen, balang kuih pun bertambah tau....satu jenis kuih, mesti order 3 balang....satu umah kita, umah mak n umah mak mertua

rasanya pada ai, tu ler adiah paling ideal...so aina, lobi kengkawan suh beli present nie....sangat syok wo.....

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 31.3.2010

3 comments: