Followers

CRABSTIK POPIA @ POPIA KETAM

CRABSTIK POPIA @ POPIA KETAM
HOMEMADE BY MAMALYNA :: UTK ORDER, BOLEH CALL ME 017-6293472

Wednesday, 26 May 2010

Zety & family nak g mane?

Zety & family nak g mane?
BY

ai teka :
1. Cameron Highlands
2. Kelantan

betul ke?

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 1.6.2010

SIMPLE MAY CONTEST FROM D.A

SIMPLE MAY CONTEST FROM D.A
BY

Referrer : malaysia giveaway

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 31.5.2010

Tuesday, 25 May 2010

HARIZ GIVEAWAY

HARIZ GIVEAWAY
BY

dan gambo lyna semasa sambut 1st besday
Sebenarnya 1st birthday lyna disambut 3 kali... first, semasa di kedah, sambut sekali ngan makcik n bapak mertua coz meka lahir bulan 9, second, seperti gambo di atas, tarikh 29.9.2009 kat umah, kami bertiga jer dan last semasa kami wat open house selepas raya 3.10.2009...
Dalam gambo nie, cik lyna cam blur2 bila disuruh tiup lilin, hehehe...

Hadiah yang cik lyna dapat ialah seurat gelang tangan dan rantai leher, hadiah dari wan lyna aka mak ai...

nak join, bleh clik SINI
tarikh tutup 29.5.2010

HADIAH UNTUK ERIEM

HADIAH UNTUK ERIEM
BY

HAPPY BIRTDAY ERIEM
SEMOGA ERIEM MENJADI ANAK YANG BAIK KEPADA IBU BAPA
ANAK YANG MENDENGAR SEGALA NASIHAT DAN TUNJUK AJAR
DITERANGKAN HATI DAN MINDA UNTUK MENUNTUT ILMU PENGETAHUAN
JANGAN HANYA ASYIK MENGEJAR DUNIAWI
INGAT JUGA BEKALAN DI AKHIRAT
YANG PENTING, INGAT ALLAH
INGAT JASA IBU BAPA YANG MEMBESARKAN ERIEM DENGAN PENUH KASIH SAYANG YANG TIADA TOLOK TANDINGANNYA
SEMOGA ERIEM MEMBESAR SIHAT DAN SEJAHTERA
SEMOGA ALLAH MEMBERKATI KEHIDUPANMU SAYANG...

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 28.5.2010

MAY 2010 BLOG GIVEAWAY

MAY 2010 BLOG GIVEAWAY
BY

kad yang dihasilkan oleh LIN memang cantik!!!

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 25.5.2010

Sunday, 23 May 2010

PERTANDINGAN TEKA BERAT ZARA MARYAM

PERTANDINGAN TEKA BERAT ZARA MARYAM
BY
http://amienalida.blogspot.com

saya teka berat maryam pada 26.5.2010 ialah 4.75 kg!

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 28.5.2010

BLUE VAN GIVEAWAY

BLUE VAN GIVEAWAY
BY
http://eda83.blogspot.com

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 5.6.2010

UniQuely Tunics Giveaway

UniQuely Tunics Giveaway
BY
http://pesonagadis-uniquely-tunics.blogspot.com

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 24.5.2010

Saturday, 22 May 2010

SELIPAR JEPUN PINK GIVEAWAY

SELIPAR JEPUN PINK GIVEAWAY
BY
http://balqyys.blogspot.com

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 30.6.2010

Friday, 21 May 2010

Mothers Day Giveaway By Camille

Mothers Day Giveaway By Camille
BY

let's join, clik HERE
due date 23.5.2010

PUTERI ROH 1ST GIVEAWAY

PUTERI ROH 1ST GIVEAWAY
BY

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 23.5.2010

Thursday, 20 May 2010

Contest UnguPurple Crazy


Contest UnguPurple Crazy

BY



gambar kat ofis, tempat sendiri... time nie first time ai pakai baju purple yagn disponsor oleh mak mertua ai sempena kenduri kawen adik ipar ai bulan 11 hari tue.... kiranya baju 'sekayu', semua kerabat pakai baju same... tudung purple nie plak ai beli kat bangi, mahal kedai tue jual tp ai beli jugak coz matching ngan baju... tudung cam ct nurhaliza tp ai pin kat bawah dagu...


Masa kat ofis, semua org panggil ai 'ejan bling2' coz tudung purple ni banyak butiran maniknyer dan iniler tudung first yang ai ada manik yang begitu meriah... so lucky coz dapat pertaruhkan gambo ai yang serba purple nie dalam contest ni... Tq nazz


SLOGAN

Purple atau ungu adalah warna yang amat-amat mendamaikan. Warna yang sejuk mata memandang. Warna yang lembut dan menarik. Warna yang dapat menenangkan jiwa yang bercelaru. Ungu itu Lavender... seindah mata memandang bila tengok lautan ungu ini...

pic taken from google



nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 30.5.2010

Wednesday, 19 May 2010

CONTEST MUKA SERAM

CONTEST MUKA SERAM
BY
ai pertaruhkan gambar somi ai.... seram ke? seramler kut... penumbuk besaq tue, hehehehe

ADA BRANI?!!!!!

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 30.5.2010

BEST VACATION PHOTO CONTEST by mekchu

BY
http://churalliya.blogspot.com

dan ini gambo my family sebelah in law ketika bercuti
Percutian yang last minit dirancang.... Destinasi MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH...
Time kami balik ke kedah during cuti CNY, memang in law bercadang nak bercuti satu family, kebetulan semua family members ada di malaysia, so terus decide rancang bercuti ke MELAKA... Stay 3 hari 2 malam di Mahkota Hotel.... dan yang paling seronok, percutian ini adalah ditaja sepenuhnya oleh PIL....

Antara banyak2 gambar, gambar ini yang ai pilih coz pemandangannyer yang menarik.... sunset yang sangat2 cantik.... ketika ini kami sedang berehat setelah penat berjalan di dalam Muzium Samudera... Walaupun ai ngan asben tak pandang kamera, tp suasananya amat2 romantik.... lupa plak nak peluk asben time nie, hehehhehe

Nama glamer : MAMALYNA
tarikh bercuti : 26-28.2.2010
Tempat : MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 20.5.2010

Contest Gaya Mandi Paling Comel!

Contest Gaya Mandi Paling Comel!
BY
http://balqissayang.blogspot.com

Sponsored By:

dan aksi lyna ialah
Nama : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY
D.O.B : 29 SEPTEMBER 2008

Lyna punya perangai, die amat suka2 mandi...cam tak takut air langsung.... kalau kita kata, lyna, jom mandi.... terus tanggal seluar dan berlari masuk dalam bilik air..... letak dalam pool pun memang tak takut langsung.... dah terketar2 dah tp masih mahu main air lagi...

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 15.6.2010

Tuesday, 18 May 2010

GIVEAWAY - Besday PapaZakwan

GIVEAWAY - Besday PapaZakwan
BY

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 3.6.2010

Monday, 17 May 2010

Baby With SOOTHER/FEEDING BOTTLE Contest

Baby With SOOTHER/FEEDING BOTTLE Contest
BY

Dapat tag dari SITI
aksi lyna ngan botol susu.... kaki tue silang pangkah yer coz ngikut pesen dari ayahnyer, hehehhee
Nama : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY
D.O.B : 29 SEPTEMBER 2008
email mama : ejan8113@yahoo.com

Saya tag: ECHAH

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 6.6.2010

Contest : Cuti-Cuti Di Cherating

Contest : Cuti-Cuti Di Cherating
BY

ai join coz ai ada kenangan indah & pahit di Cherating...
so ai pilih kategori A "Kenangan Indahku di Cherating"
sori yek jika karangan ai ni panjang benor, hehehhe

Dalam akhir tahun 2001, masa tue ai menuntut di Uitm, Pahang.... So dalam semester akhir, we all kena buat kertas kerja untuk subjek ETR... Subjek ini memerlukan kami membuat satu projek usahawan ngan modal diberikan RM20k.... bukan beri duit betul2 tau, duit tue kononnya modal yang akan diberikan kepada kami untuk menjalankan projek... pendek kata, kami pun decide berapa org dalam group kami dan sape yang jadi CEO, finance manager, operation manager dan marketing manager. Group kami memilih untuk membuat bisnes chalet dan tempatnyer adalah di CHERATING....

Kami pun set tarikh nak pegi... kenderaan takde masa tue, pinjam kete satria boyfriend member... kete tue plak, memang lowed dan modified habisler.... bayangkan, 5 orang budak perempuan duduk dalam kete tue, tp die punya bunyi ekzos, meletop tue.... so perjalanan kami diteruskan dengan selamat....

Akhirnya kami sampai ke CHERATING.... ape yang membuatkan kami terpegun, subhanallah, cantiknyer pemandangan pantai.... sungguh2 cantik.... kami pun ape lagi, terus berlarian ke tepi pantai, p main air laut n main2 pasir.... pada ai, ituler first time ai jejakkan kaki ke Cherating, walaupun ai anak jati pahang....pity me, sob!sob!

Setelah abis bersukaria, kami pun mencari2 tuan empunya chalet yg ada kat situ coz nak tau berapa modal mereka starting buat bisnes chalet.... so round punya round, terjumpa satu chalet nie... kalau tak salah namanya KAMPUNG INN dan tuan punyer chalet tue nama Pak Engku... so sempatler kami temuramah beliau dan sambil tue kami tengok chalet2 yang ditawarkan di Kampung Inn.... Kesimpulannya dari temuramah, kami tak bleh nak wat bisnes chalet coz modalnya lebih dari RM20k.... so kami meneruskan perjalanan kami... time tue tak tau nak p mane dah, rasanya just nak pusing2 bandar kuantan jer....

Dalam perjalanan kami nak kuar dari chalet Kampung Inn tue, jalannyer cam tak cantik.... cam berlopak2 gitu.... sedang kami menaiki kete yang super lowed tue, tetiba ada satu motor ikut kami dari belakang n tahan kete kami.... dan penunggang tue bitau yang tangki minyak itam kete tue dah bocor.... alahaiiiii.... kami terus terpinga, nak wat camne nie... dahler tempat yang kami tak tau nak mintak tolong ngan sape.... pehtu tangki minyak itam tue yang bocor, kete mana boleh nak gerak jauh.... dah rasa nak nangis kat situ jer...

Kawan kami p jumpa pak engku dan mintak tolong tepon mane2 on tow coz nak bawak kuar kete kami dari situ nak p worksyop.... nasib baik pak engku tolong, kalau tak, tak tauler nasib kami camne.... Sudahnyer kete kami di ontow sampai ke kemaman....

Kesian sungguh nasib kami, dahler nak wat bisnes chalet kat CHERATING tak kesampaian, kete plak rosak kat situ.... nampaknyer kami just makan angin jer kat Cherating.... What everpun, first time melihat pemandangan yang indah di Cherating, adalah kenangan yang amat bermakna dalam hidup ai...

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 19.5.2010

Saturday, 15 May 2010

TOTE BOUTIQUE GIVEAWAY

TOTE BOUTIQUE GIVEAWAY
by
http://tote-boutique.blogspot.com

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 25.5.2010

Thursday, 13 May 2010

Tq Sall - Penganjur Teka Teki Giveaway

Tq so much SALL, adiah telah selamat saya terima.... so cute...

keychain yang cute
Thanks

Wednesday, 12 May 2010

Giveaway Pink Vintage

Giveaway Pink Vintage
BY

Ira, akak dapat tau blog Pink Vintage nie dari IrisCottage

Pada pendapat akak yang buta seni nie, Ira sungguh bertuah coz Allah berikan bakat yg bukan semua org dapat.... Folkart semua cantik2 belaka.... Jikaler akak menang kan, akak bebetul teringin nak FA yang nie... nak letak kat pintu umah
yang nie pun cantik jugak...

Semoga Ira terus maju jaya...

akak baru tau wujudnyer blog IRA nie kat Iriscottage

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 15.5.2010

Peraduan "Resepi Utk Qaseh"

Kesian Puan Apash bila Qaseh takde selera untuk makan.... saya penah rasa time lyna dulu, memang saya susah hati.... iyeler, kita takut anak kita lapar kan.... dulu, kat otak saya ni, asikler memikirkan masalah ini... duk fikir nak masak ape, nak kasik lyna makan... kadang jeles, tengok anak org lain, makan berselera jer, sedangkan anak sendiri, makan pun cam nak tak nak...(ishh melalut plak saya ni)

Puan Apash dah wat alternatif bagi meleraikan masalah Qaseh yang tak berselera makan ngan wat buat peraduan
Peraduan "Resepi Utk Qaseh"
BY
Okey, di sini, saya penah try resepi ni kat lyna, so far lyna makan banyakler jugak...
Resepinya ialah MAKARONI CHEESE
Bahan2
Isi ayam yang diracik
Makaroni or etc...tp ai pakai yang elbow
bawang putih - diketuk
tomato yang diracik kecik2...(bleh jugak pakai seleri)
kepingan cheese
1. beli mende alah nie kat Ca4 or kat mane2 kedai yg ada jual...pehtu airebus... Dalam periuk rebusan tue aku curah minyak masak sikit n secubit garam...... dah siap rebus, ai toskan sampai air die bebetul kering....
2. Dalam periuk, masukkan air agak2 bape banyak nak masak...pehtu masukkan bawang putih yang telah diketuk bersama ayam..... agak2 ayam dah empuk, masukkan macaroni ngan tomato... biarkan mereka masak... perasakan garam sedikit...
3. Bila dah masak, blehler di makan.... carik2kan kepingan cheese n tabur dalam mangkuk makan time makaroni tu panas2, so cheese tu akan cair ATAU bleh makan terus camtu tanpa letak cheese....
nak bleh pun bleh, disebabkan Qaseh dah ada gigi, just blend kasar atau tekan ngan sudu tuk kecikkan kepingan makaroni tue....

Puan Apash, leh tengok kat link saya yang INI
nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 15.6.2010

Cute Baby In BLUE Contest

Cute Baby In BLUE Contest
BY
&

gambo lyna with BLUE
Nama : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY
Umur : 1 TAHUN 8 BULAN
D.O.B : 29 SEPTEMBER 2008

Contest ini ada banyak season tau, so ini season yang pertama, pehni ada lagi season sampai 5 season, pehtu baru ada grand season... harap2 lyna blehler menang coz GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MOMGUESS.BLOGSPOT"

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 15.5.2010

Adzra Giveaway

Adzra tengah hepi dan die bermurah hati nak wat giveaway

Adzra Giveaway
BY

hadiahnyer sangat best yer...

STEAM IT - by TUPPERWARE
sebelum nak menang hadiah Steam It tu, kita kena teka berapa RM harga DAMASK BEDSHEET ni...

so saya teka RM189.00

nak join, bleh klik SINI

tarikh tutup 16.5.2010

PINK GIVEAWAY

PINK GIVEAWAY
BY


my lucky number is 3445
dan hadiahnyer konpomler pink kan coz sis yati ni obses pinky
syoknyer kalau dapat hairband riben kaler pink tue... bleh lyna pakai...

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup ialah hari ni, 12.5.2010

Tuesday, 11 May 2010

There Is Happiness Giveaway

There Is Happiness Giveaway
By

The prizes are:
1. Measurement Chart from Twins Happiness
2. Hello Kitty Frame from There is Happines
3. Sponge bob toy from Also Mommy
4. Avon Wish for Peace from TH Corner
5. Milk Brightening Eye Mask from Heart Random
6. Milk Brightening Eye Mask from isherrygo
7. Creative toys from Lurvertyhing
8. Big Eyes Dolly cell phone charm from Sherry Contest
9. A sachet of Cocoa Collage from Travel Blog
10. Blue Hair Wire from Nikofav
11. Orange Hair Wire from Yumiko

Banyak kan hadiah die... syok betul!!!

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 21.6.2010

Sararisa-Craft Giveaway

Sararisa-Craft Giveaway
BY

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 18.5.2010

Happy Mother's Day Contest

Happy Mother's Day Contest
BY

Hadiahnyer ialah:
1. NYX lip gloss from That Blog 4 Me
2. Very Chery lip balm from Also Mommy
3. Mango Tango lip balm from TH Corner
4. Eyeko tinted cream from Name Sherry(small size like 20 cent coin, you can click link to see it) 5. Hello Kitty cell phone charm from My Mom's Best
6. Wrapped pendant from Heart Random
7. One sachet of Cocoa Collagen from My Travel Blog
8. Eye mask from isherrygo
9. Eye mask from lurvertyhing.com

I love you mommy because YOU'RE THE GREATEST MOM IN THE WORLD WITH FULL OF LOVE OF YOUR HEART

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 31.5.2010

Farrihin's 2nd Birthday Giveaway

Farrihin's 2nd Birthday Giveaway
by

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 31.5.2010

Giveaway "Di Mana Saya?"

Giveaway "Di Mana Saya?"
BY

saya teka, SEOUL, KOREA SELATAN

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 19.5.2010

Giveaway From Us


Giveaway From Us
BY
nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 23.5.2010
nana, ai very suspended... ingatkan giveaway dari US = United States, rupa2nya dari nana aka ibudamia

Eynda Nak Bagi Hadiah!!

Eynda Nak Bagi Hadiah!!
BY
hadiahnyer ialah....

musical box yang tomeiiiii.... pink kaler tu....

Eynda, pada pendapat saya, even saya baru jer tau blog eynda nie, saya hadapi masalah nak loading blog eynda, memang take time nak tengok keseluruhan gambo2 yang ada dalam blog eynda... mungkin eynda bleh kurangkan widget2 yang ada dalam blog nie...

nak join, bleh klik SINI

tarikh tutup 31.5.2010