Followers

CRABSTIK POPIA @ POPIA KETAM

CRABSTIK POPIA @ POPIA KETAM
HOMEMADE BY MAMALYNA :: UTK ORDER, BOLEH CALL ME 017-6293472

Friday, 30 April 2010

Crazy Sales For Mommies - 1st Blog Anniversary GiveAway

Crazy Sales For Mommies - 1st Blog Anniversary GiveAway
BY

Sponsored by:


my referrer : http://babyibu.blogspot.blogspot.com/

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 30.4.2010

JANGAN LUPA LETAK NAMA MAMALYNA AS UR REFERRAL YER....TQ IN ADVANCE

"MY SWEET APRIL'S GIVEAWAY"

"MY SWEET APRIL'S GIVEAWAY"
BY

wahai echah, ai sentiasa mem'follow' blog ko dan berkawan ngan ko yer...

Ok, pandangan ai tentang blog ko...

Disebabkan ko tinggal di melaka dan melaka skang dah jadi bandar heritage, ape kata ko bitau2 tempat2 yang menarik beserta jalan2 nak p ke sana... contohnyer macam nak p ke Menara Taming Sari tue, kena ambik tiket kat mane n bape rm.... Pehtu tempat makan yang best2 kat melaka tue.... Melaka kan terkenal ngan asam pedas, mesti kengkawan yang datang melaka nak merasai keenakan asam pedas yang terbaik kat melaka... ke asam pedas yang best, ada kat umah mak ko?heheheh...leh kengkawan serbu...Pendek kata, ko bleh dilantik sebagai DUTA KECIL MELAKA ler....hehehhe...bleh kan?

Pehtu sentiasa update sales kat JJ.... ko kan duta JJ, hehehhe...wei, 6 april nie JJ Balakong ada wat jcard day...mehler turun sini....

Itu jer kut pandangan ai, kang panjang sangat, ko plak letih baca, hehehhee.... tp kalau nak blog ko lagi hot, letak gambo 'makcik nojah' banyak2....for sure, nuff ko melambung tinggi dan ko akan jadi blogger tegar :P

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 30.4.2010

MY WISH GIVEAWAY::503020

MY WISH GIVEAWAY - 503020
BY

SPONSORED BY:
http://sinarprinting.ning.com/

2 x hadiah misteri

Giveaway nie Yan bagi peluang tuk beritahu wish ape yang kita nak ngan harga RM50, RM30 dan RM20

Ok yan, nie permintaan saya jika saya menang yer...

RM50
Saya nak tudung from butik ARIANI

RM30
Saya nak pampers untuk anakanda saya, LYNA - brand fitti@drypers@petpet

RM20
Saya nak susu fernleaf untuk LYNA- satu pek untuk budak 1y++ perisa madu

harap2 demand saya, tak menyusahkan yan yer...

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 30.5.2010

iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY

iEzMieRaH SPECIAL GIVEAWAY
BY
http://iezmierah.blogspot.com

Chugie, ai pilih kategori 2 - pengunjung blog

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 22.5.2010

MY ANGEL CRAFT CONTEST

MY ANGEL CRAFT CONTEST
BY

Antara gift set yang ada di My Angel Craft

For Baby Girl : Baby Hunny Pink Mini Cake
For Baby Boy : Baby Ocean Blue Mini Cake
Kategori : Mini Diaper Cake for Newborn Baby - 12 months
Slogan:
" My Angel Craft... ONE STOP CENTER THAT LOTS OF CUTEST GIFT SET FOR THE CUTEST NEWBORN BABY"
nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 30.4.2010

Thursday, 29 April 2010

SEDONDON WITH DADDY GIVEAWAY

SEDONDON WITH DADDY GIVEAWAY
BY

Kisahnyer hari sabtu lepas, bawak lyna p jalan2 ke playground....memang kebetulan plak, ai pakaikan lyna baju merah.... tak sangka plak ayah lyna pun pakai baju merah.... dan tak pasal2 semalam time p JJ, ayah lyna suruh ai beli baju merah coz nak sedondon ngan lyna dan ayah lyna...

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 26.5.2010

Wednesday, 28 April 2010

Contest Seiras Wajah Musim Kedua

Contest Seiras Wajah Musim Kedua
BY

LYNA WITH AYAHNama Anak : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY

Nama Manja : LYNA

D.O.B : 29.9.2008

Persamaan mereka berdua?

Seperti MIL or sesape pun akan cakap, lyna ikut muka ayah die dan ayah die muka kecik2 cam lyna nie.... Yang bezanya, lyna perempuan... paling ketara ialah kening mereka yang sama, lebat dan hitam... pehtu idung pun sama, pp yang sedikit labuh pun sama...hehhehe.... Pendek kata, muka meka memang copy paste.... yang sama ngan mamanya cuma jantina jer....hehehhe

nak join, bleh klik SINI

tarikh tutup 30.4.2010

Teka Teki Giveaway

Teka Teki Giveaway
BY

Mengikut clue yang diberi, ai teka hadiah untuk eiyman ialah Tabung Nuri or Beg Nuri or ape2 yang berkaitan ngan Kelab Nuri yang Bank Rakyat tue...

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 29.4.2010

Menang Hadiah Misteri ELKEN


Tq so much kepada Ju tuan punya blog LuckyTuah coz pilih ai sebagai pemenang Hadiah Misteri Barangan ELKEN...
Semoga bisnes Ju semakin maju dan berkembang...

Tuesday, 27 April 2010

Sofia & Emak Birthday's Giveaway

Sofia & Emak Birthday's Giveaway
BY

First of all, hepi besday yang pertama buat SOFIA.... Semoga Sofia dimurahkan rezeki...Ikut cakap emak dan abah yer... Sayang Sofia

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 20.5.2010

RedComel Giveaway

RedComel Giveaway
BY

hadiahnyer ialah

1. pearl bracelet( original pearl)
2. 1 box milk mask ( 4 pcs)
3. 1 bottle of cheery blossom mist
4. bag organizer

TQ kepada

www.redcomelmall.com~ beauty & wellness shop

http://www.redcomel.blogspot.com/~ the blog of the Comotz

ai tag:

ibuayra

lyafrina

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 11.5.2010

Kad HandMade Yang Cantik...

Ari tue ai menang April 2010 Blog Giveaway yang dianjurkan oleh LIN... dan kadnyer telah selamat ai terima.... sungguh cantik kad nie.... Tq so much LIN

Alhamdulillah... Menang BabyKuStylo Giveaway

Terima kasih kepada pihak penganjur.... Alhamdulillah, ai menang giveaway yang dianjurkan oleh BabyKuStylo

Ai akan menerima hadiah iaitu
20% voucher dengan pembelian RM50 ke atas.... dan
hadiah misteri...

I'm so happy!!!!

Monday, 26 April 2010

Contest Dad's Special Moment

Contest Dad's Special Moment
BY
http://zamieda-lifeline.blogspot.com/
Penaja Hadiah Contest

ai pertaruhkan gambar ni
Kisahnyer... bukan senang yer nak tengok ayah lyna mandikan lyna... rasanya ini adalah second time since lyna dah berumur 1 tahun 7 bulan....

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 30.5.2010

Baby Funny Face Contest

Baby Funny Face Contest
BY

dan gambo lyna jeng...jeng...jeng...
Nama Baby : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY
Nama Mama : NORIZAN BINTI IBRAHIM
Umur Baby : 1 tahun 7 bulan

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 7.5.2010

Sunday, 25 April 2010

Contest Baby Comot Mamam

Contest Baby Comot Mamam
BY

ini gambo lyna akibat penangan 'milo tabur'
Nama : Lyna Nurfitrina binti Mohd Hilmy
D.O.B : 29 September 2008
Nama Mama : Norizan binti Ibrahim
Nama Ayah : Mohd. Hilmy bin Abdul Jalil

Kegemaran lyna skang
* Suka makan
* Suka menyanyi-nyanyi.... lagu ape? hanya die sorang jer yang paham, hehhehehe
* Suka berjoget2.... pantang dengar lagu kat astro yang video klip tue, terus duk terpaku depan tv sambil berjoget
* Suka main kat playground

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 30.4.2010

Saturday, 24 April 2010

PLAIN TEES OPENING GIVE-AWAY

Plain Tees Opening Give-Away
BY

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 30.4.2010

JL Bunch Cafe's Giveaway

JL Bunch Cafe's Giveaway
BY

'Saya suka membaca kerana Membaca Dapat Menambah Ilmu Pengetahuan dan Minda Kita Akan Dapat Mengumpul Maklumat Yang Boleh Digunakan Tanpa Memerlukan Disket atau Pendrive.'

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 20.5.2010

Thursday, 22 April 2010

Contest Meneka Warna Sebenar

Contest Meneka Warna Sebenar
BY

Saya teka:
1 - Hijau
2 - Merah
3 - Kuning
4 - Kuning
5 - Hijau
6 - Merah
nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 7.5.2010

Tuesday, 20 April 2010

CONTEST MAI SECAWAN!

CONTEST MAI SECAWAN!
BY



Stokis HPA aka Cik Puan Fiza ngan Cikgu Naman wat contest about produk2 keluaran HPA... Senang saje contest nie...Just copy khasiat kopi RADIX ni

Khasiat Kopi Radix:

Menghilangkan Sakit Sendi dan Sakit Pinggang
Penyakit arthritis dan rheumatism terjadi hasil daripada peradangan yang berpunca dari ketidak seimbangan suhu. Kesannya mewujudkan kelebihan asid seperti asid urik yang menyebabkan ghout. Kopi Radix akan bertindak secara diuretik (memperbanyakkan kencing) dengan melakukan pengimbangan suhu dan asid. Terdapat testimoni yang banyak yang menceritakan kelebihan penggunaan Radix yang dapat menghilangkan sakit pinggang dan lutut.

Demam Panas
Minuman Kopi Radix akan menghilangkan rasa hendak demam jika diambil pada peringkat awal kerana bahan yang terdapat dalam Radix akan meningkatkan sistem imuniti untuk membunuh kuman yang menyerang tubuh. Tindakan bioflavonoid akan meningkatkan lagi aktiviti sel-sel imuniti dengan mempercepatkan pergerakan ke tempat serangan. Minuman Kopi Radix akan menyebabkan seseorang itu kencing dengan banyak, berpeluh dan terasa dahaga. Kesan dahaga ini membuatkan seseorang pesakit itu banyak minum air di mana suhu tubuh akan kembali stabil.

Ketumbuhan
Bahan yang dikenali sebagai quassinoid yang terdapat dalam Radix merupakan bahan anti tumor yang boleh menghilangkan ketumbuhan di otak. Ini diperkuatkan lagi oleh kajian Dr. Azizah Hamid daripada Universiti Putra Malaysia (UPM) pada tahun 2000. Dalam kes yang sebenar, HPA mempunyai rekod menyembuhkan ketumbuhan di otak setelah pesakit diberikan Radix bersama Omega3 dan Spirulina.

Radix Untuk Kaum Wanita
Radix mempunyai bahan antioksidan yang boleh memerangkapkan radikal bebas yang menyebabkan pelbagai penyakit. Bagi wanita yang menghadapi masalah keputihan, lelehan cecair ini dapat dihilangkan dengan hanya meminum Kopi Radix, begitu juga dengan senggugut. Kopi Radix mempunyai kesan detoksifikasi yang boleh mengeluarkan keracunan di hati dan membetulkan perjalanan darah. Bagi wanita yang menopouse, mereka memerlukan pytoestrogen dan kalsium untuk tulangnya dan ini boleh didapati dalam Kopi Radix.

Kopi Radix Untuk Pesakit Kencing manis dan Darah Tinggi
Radix juga mengandungi betasitosterol dan stigmasterol yang bertindak sebagai hipoglisemik (menurunkan paras glukos). Kekuatan gandaan diuretik menjadikan Kopi Radix juga boleh digunakan untuk merawat hipertensi.

Kopi Radix Untuk Tenaga
Kesan afrodisiak meningkatkan tenaga kelakian dan baik jika disinergikan bersama Omega3. Bagaimana ini berlaku? Satu kajian yang dilakukan di Universiti Malaya (UM) menunjukkan bahawa tikus putih yang diberikan Radix menunjukkan penambahan 480% hormon jantan manakala tikus betina pula melahirkan anak jantan lebih daripada anak betina dengan nisbah 3:1.

Kopi Radix mengandungi 7 herba pilihan :
* Tongkat Ali (AFRODISIAK/ANTIOKSIDAN).
* Pokok Mata Pelanduk (DIURETIK).
* Pokok Teja Lawang (KARMINATIF).
* Pokok Tebu Gajah (ANTIDOT).
* Pokok Mengkudu Hutan (LAXATIF).
* Halban (IMUNITI).
* Larak Hutan (KARDIOTONIK).

nak join, bleh klik SINI

tarikh tutup 10.5.2010

Be My 19,099th Visitor

Be My 19,099th Visitor
BY

Hadiahnyer menarik.... so same2lah kita capture no 19,099 yer...

EVERYTHING FOR U FROM ME 1st ANNIVESARY CONTEST

EVERYTHING FOR U FROM ME 1st ANNIVESARY CONTEST
BY
Nama : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY
D.O.B : 29 SEPTEMBER 2008
Umur : 1 TAHUN 7 BULAN
Gambar ini diambil sempena besday anak ai yang pertama....Sambutan hanya kami bertiga...Cukupler sekadar kek yang tertera HAPPY BIRTHDAY LYNA IS ONE.... tu pun dah cukup2 bermakna bagi kami.... cuma lyna sedikit unhappy time besdaynyer kerana tidak sihat...
Apakah barang pertama yang nani jual di blog ini?
Vincent Shoes Pink Stripe
nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 15.5.2010

Sunday, 18 April 2010

SEKILASS.COM CONTEST!

SEKILASS.COM CONTEST!
BY
http://sekilass.com/

hadiah pilihan hati
IKEA FRAME

" Saya memang layak memenangi hadiah ini kerana Saya Orang Pertama Yang Menyertai Contest Ini Dan Saya Telah Memenuhi Segala Syarat-Syarat Yang Pihak Penganjur Arahkan... Dan Yang Paling Buat Saya Teruja Sebab Saya Ingin Memenangi Sticker Kereta "Moh Weh Ke Pahang" Kerana SAYA ANAK JATI PAHANG....KOLEPIH MARI....Pohpaleh weh.... Saya impikan untuk memenangi Frame IKEA kerana frame tersebut adalah koleksi pertama IKEA saya....huhuhu.... Saya juga ingin abadikan gambar anak dara kesayangan saya di dalam frame yang amat comel.....Akhir Kata, Terima Kasih SEKILASS.COM ~ mata memandang, hati bertanya!!"

Nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 1.5.2010

Saturday, 17 April 2010

Anis E-Shops Giveaway Contest


Anis E-Shops Giveaway Contest
BY
Kat e-shopanis nie kita bleh beli macam2 tudung..... dan yang paling famous skang, tudung syiria kan.... pun ada jual ngan bermacam2 corak dan pilihan.... Tudung ekin pun ada, shawl pun ada jugak.... pendek kata, kita bleh pilih macam2 tudung di sini....
nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 27.4.2010

Friday, 16 April 2010

Contest Hijau

Contest Hijau
BY
dan ini gambar hijau yang ai pertaruhkan.... gambar yang istimewa coz ini adalah gambar pertunangan ai....

memang ai pakai ijau....tudung hijau + baju hijau....hantaran tunang pun hijau....

nak join, bleh klik SINI

tarikh tutup 16.4.2010 aka hari ini.....

Lucky Giveaway by MoMMY Qastalani -Hadiah Sudah Sampai

MoMMy Qastalani - hadiah kipas dah hari kraf, telah selamat saya terima..... lihat, belum sempat saya nak test kipas tue, ada plak model cilik yang rasmikan dulu.... TQ so much yer nurul

Hadiah dari TH Corner Telah Sampai...

Ini adalah hadiah dari TH Corner coz ai menang Amazing 10 Giveaway @ TH Corner.... Yang penting memang ada 10 hadiahnyer....

By the way, tq so much TH Corner...

TCB 1st GIVEAWAY

TCB 1st GIVEAWAY
BY

'kenapa saya patut menerima giveaway dari TCB ni'
Kerana saya ORANG FIRST YANG SERTAI GIVEAWAY INI DAN SAYA NAK ADIAH DARI DUBAI...

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 16.4.2010

Dalissa Sweet Treats Birthday Giveaway

Dalissa Sweet Treats Birthday Giveaway
BY
http://dalissacuppacake.blogspot.com

Kalauler nama ai bertuah....ai idamkan kek ini

Snickers Cheese Cake

nak join, bleh klik SINI

tarikh tutup 25.4.2010

Wednesday, 14 April 2010

Giveaway My Life...My Stories...Demi Adam Daniel

Giveaway My Life...My Stories...Demi Adam Daniel
BY

Refferer : Kak Nor

Bukan satu atau dua tau adiah giveaway yang dianjurkan oleh kak saidah nie tetapi adiahnya ialah 10!!!! Semuanya barangan antik belaka.....

ni adalah gambar adiah tempat pertama : 8 pasang cawan buluh hijau, sebiji sugar bowl tanpa tutup dan 1 biji pinggan mungkum

Jom pakat ramai2 join...

nak join, bleh klik SINI

tarikh tutup 30.5.2010

JANGAN LUPA LETAK NAMA MAMALYNA AS UR REFERRAL YER...TQ IN ADVANCE..

I'm The Winner....So Hepi....Syukur Alhamdulillah

Ari nie TH Corner telah umumkan winner bagi Amazing 10 Giveaway @ TH Corner dan saya sungguh2 hepi coz the winnernyer ialah SAYA aka MAMALYNA.... so2 hepi...TQ so much TH Corner...

Giveaway - Zhaneez-Craft 1st Annivesary

Giveaway - Zhaneez-Craft 1st Annivesary
BY

ini kali kedua anis wat giveaway, dan ai memang penah beli sepit rambut dan brooch kat anis nie.... so memang tak lepaskan peluang tuk join giveaway anis, bak kata anis, giveaway besarrrr punya...hehehehe

HEPI 1ST BESDAY TO ZHANEEZ-CRAFT....SEMOGA ZHANEEZ-CRAFT AKAN TERUS MAJU JAYA DI MASA HADAPAN.....

Akak cadangkan, zhanezz-craft akan lebih banyak kuarkan produk2 craft seperti beg laptop, beg telekung, etc....tp mungkin di masa hadapan coz kena pakai mesin jahit plak....takkan anis nak angkut mesin jahit kat kolej kan...

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 24.4.2010

Tuesday, 13 April 2010

Contest Lelaki Misteri

Contest Lelaki Misteri
BY

Nama Lelaki Misteri tu...E_Qromi....saya teka, lelaki tue adalah adik siti....

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 15.4.2010

NoorAfzan Birthday Giveaway

NoorAfzan Birthday Giveaway
BY

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 25.4.2010

Cabutan Bertuah Versi Tak Ada Perasaan

Cabutan Bertuah Versi Tak Ada Perasaan
BY
(sempoi kan tajuk lucky draw nie, hehhehe)

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 2.5.2010

DnGiveAway

DnGiveAway
BY

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 15.4.2010

My Iman 1st Giveaway

My Iman 1st Giveaway
BY
Gambar ini adalah gambar lyna semasa demam panas..... rasanya iniler demam yang paling teruk sekali....suhu badan lyna almost 37'-40'.....ati mama mane yang tak risau kan.... takut kena sawan tarik jer.... lyna dimasukkan ke hospital sekejap dan drip air coz die dah cam terhydrate... ni gambo baru pulang dari hospital....kami masih balut badan lyna ngan kain basah bagi menyekat suhu badan lyna terus naik...

Nama : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY

Umur time gambar di ambil : 8 BULAN

DOA:

Ya Allah, ya tuhanku...sembuhkanlah anakku dari penyakit....jauhkanlah anakku dari penyakit2 yang merbahaya....rahmatilah anakku... aku bermohon kepadaMU Ya Allah, Hanya padaMU tempatku bermohon dan berlindung...Amin...

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 1.5.2010