Followers

CRABSTIK POPIA @ POPIA KETAM

CRABSTIK POPIA @ POPIA KETAM
HOMEMADE BY MAMALYNA :: UTK ORDER, BOLEH CALL ME 017-6293472

Sunday, 31 January 2010

Happy Cloth Diapering Giveaway

*STICKY MODE UNTIL 31 JAN 2010*
Happy Cloth Diapering Giveaway
BY

Jujur ai cakap, ai TAK PERNAH ADA DAN MEMILIKI CLOTH DIAPER.... Penah tengok anak member pakai dan penah kawan minta pendapat nak beli CD kat internet kat sape n ai bleh kasik link tue kat member ai.... so di giveaway ni, ai try nasib ai...

Nak join, bleh klik SINI
Tarikh tutup contest 31.1.2010

Friday, 29 January 2010

Adikmanis Blog Giveaway

* STICKY MODE UNTIL 29/01/2010*
ADIKMANIS BLOG GIVEAWAY


Hadiahnya ialah..

1M DAMASK FABRIC + 1 M COTTON 60" + 1 MYSTERY GIFT for grab!!!

Kalau dapat hadiah adikmanis, akan ku hargai dan kenang sampai bila-bila kerana ia adalah jalinan persahabatan dan ukhuwah di alam maya
Nak join, bleh klik SINI

Fitty's Pinky Rose Cottage Giveaway - Menang

Alhamdulillah, ai menang giveaway yang dianjurkan oleh http://fittyspinkyrosecottage.blogspot.com/

ai juga telah publish dalam blog personal ai. Klik SINI

Alhamdulillah...Menang Tempat Ketiga

Ari tue ai join, Almari Adel Giveaway dan ALHAMDULILLAH, AI MENANG TEMPAT KETIGA..... Tq so much to mummy adel coz anjurkan giveaway ni...tq to papa adel coz sponsor hadiah...Ai also publish di blog personal ai...Klik SINI

Back-To-Back Contest : Red Hot Photography Contest

Merah itu MENYALA dan MEMBARA.....

Back-To-Back Contest : Red Hot Photography
BY
dan ini gambar ai with my RED HIJAB, RED BAJU KURUNG, RED BROOCH n RED LIPSTICK
Nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup ialah 14.2.2010

Me - Mykid Look-Alike Contest

Yeaaa....lagi contest yang melibatkan anak dara ai....sangat2 syok, hehehehe

Me - Mykid Look-Alike Contest
BY

dan gambo ini ai pertaruhkan..

ape yg sama tentang kami time nie...

* kami sama2 perempuan, hehehehe

* kami same2 pakai tudung kaler putih

* pp kami same, same tembam...wuaaaa...

* idung pun, lebih kurangler....hehehehe

* kening lebat kaler itam

ape lagi yek...sesaje tulis penerangan walaupun penganjur tak mintak, hehehehe

nak join, bleh klik SINI

tarikh tutup 5.2.2010

Juaimurah Big January Giveway

Tokey kedai Juaimurah bermurah hati nak buat giveaway....sangat syok ok so ai try nasib ai yer...

Juaimurah Big January Giveway
BY

dan hadiahnyer ialah from Fisher Price - beautiful with lights and soothing music to keep the baby calm

Kat Juaimurah nie macam2 barang keperluan bayi dan mainan bayi banyak jual kat sini...rege pun mampu milik...sangat2 bersesuaian ngan barang yang dijualnyer....

Nak join giveaway, bleh klik SINI

Tarikh tutup 1.2.2010

Thursday, 28 January 2010

CONTEST SAAT-SAAT TERINDAH IBU & AYAH BERSAMA SI MANJA

CONTEST SAAT-SAAT TERINDAH IBU & AYAH BERSAMA SI MANJA
BY

Hadiah contest sponsored by



dan gambo yang ai pertaruhkan ialah....

My happy family = AyahLyna + Lyna + MamaLyna

Gambar ini ditangkap oleh member kami iaitu pojie coz pojie mau test kamera dslr die yang baru dan ini ler hasilnyer....

Nak join contest, sila klik SINI

tarikh tutup ialah 31.1.2010

Wednesday, 27 January 2010

Spread The Love Contest

Spread The Love Contest
BY
http://iqafilovebuggy.blogspot.com
Contest ini ai pertaruhkan gambar ai ngan mak ai yang tercinta
Ai telah kehilangan ayah ai dalam tahun 2006....dan selama ayah ai menderita sakit, memang mak ai yang menjaga ayah ai siang malam di hospital....bayangkan, mak ai tinggalkan umah kami selama 2 bulan kerana ayah ai menghidap sakit kencing manis dan menyebabkan kakinya dipotong....Pada masa itu, memang idup mak ai dan ai hanya di hospital....Arwah ayah ai sentiasa bertukar hospital, sekejap di hospital lipis dan sekejap di hospital temerloh...dan mak ai memang menjaganya hingga arwah ayah ai menghembuskan nafas terakhir.... Mak, ejan amat2 menyayangi mak kerana hanya mak yang ada di dunia nie dan ayah telah pergi meninggal kita buat selama-lamanya....(tetiba touching kejap)

Nak join, bleh klik SINI
Tarikh tutup contest 1.2.2010

"Reddish Contest : Nama Utk Amoi Merah"

"Reddish Contest : Nama Utk Amoi Merah"
BY

okey...okey....meh kita kasik nama kat amoi merah yang comel nie....

So, ai have decided n ai bagi suggestion tuk namakan amoi ni ngan nama "MELLA"
Why? coz ai selalu dengar chinese bila sebut merah kan bunyinyer cam mella dan ai rasa ia amat sesuai tuk amoi comel nie.... dahler comel pehtu nama 'mella' tu pun comel jugak....hehehehe

Nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup contest 28.1.2010

Tuesday, 26 January 2010

CONTEST SAAT MANIS SI MANJA

Ai really love contest yang melibatkan anak dara ai.... dan ai terjumpa contest ini...

CONTEST SAAT MANIS SI MANJA
BY

dan gambo yang aku pertaruhkan ialah gambar lyna di playground...
Tajuk Gambar : RUN....LYNA...RUN....
Nama : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY
Umur : 1 TAHUN 4 BULAN
Kisahnyer mengenai gambar ini
Lyna mungkin seperti baby lain, amatler suka sangat p playground....kalau dapat main tue, mak aiii letih ai nak menjaganya....kalau boleh semua mainan nak dimainnyer... yang kelakarnyer, kalau kita letak die kat slide, dah pandai turun sendiri, bila turun bleh tepuk tangan dan nak naik slide tue balik dari tempat yang die turun....mana bleh kan.... time ni kami bawak lyna main playground di area PICC, putrajaya.... dia ada satu kawasan yang semua playground dan satu lagi kawasan ada buaian.....time nie lyna berlari dari area buaian ke area playground...time die berlari nie dapat capture gambar ni....so sweet n ai amat2 suka...
Nak join, bleh klik SINI
Tarikh tutup contest 31.1.2010

Monday, 25 January 2010

Button Planet's 1st Birthday

Button Planet Enterprise sedang meraikankan first year birtday on 20 January 2010...HEPI BELATED BESDAY DARI AI.....so penganjur berbesar hati menganjurkan giveaway...

Button Planet's 1st Birtday Giveaway
BY

Hadiahnyer adalah

"FREE VOUCHERS worth RM20 each! There are 3 vouchers to be won..and you can redeem the vouchers by selecting ANY buttons from Button Planet's blog!"

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup giveaway adalah 31.1.2010

Chomel

Giveaway....giveaway... meh masuk

KedaiChomel Giveaway
BY
aka taukey KEDAICHOMEL

ai masuk giveaway nie sebab adiahnyer menarik dan adiahnyer ada 6...banyak kan....Kedai Chomel memang terkenal ngan nursing cover.....since anak ai dah tak nyusu badan so ai pilih adiah yang bersesuaian ngan keadaan ai......

dan bila scroll jer gambo2 adiah, ai terpikat ngan satu adiah nie.....scroll banyak kali pun, mata terlekat kat gambo ni jugak....scroll n scroll lagi....still lagi berenti kat gambo nie...

gambo adiah ape yang wat ati ai terpikat tue.....

ni diaaaa....

Chomel Fabric Alpahbet (A to Z)

Sebab ape? Sebab die CHOMEL lorrrrr.....hehehehe

Niat di hati memang ada dah, ni cakap pesen jujur punya....if saya menang giveaway nie, fabric alphabet nie, saya nak jahit kat beg nurseri lyna....of course saya letak nama LYNA kan....

harap2 ada rezeki saya yer...amin

nak join, bleh klik SINI
Tarikh tutup giveaway 31.1.2010

Contest : My Little Helper

Lagi contest yang ai join....

Contest : MY LITTLE HELPER
BY
dan ini adaler aksi my doter yang rajin benor menolong....rajin yang camne, jgn tanya lebih2 yer....gambar lyna yang rajin benor menolong wan nyer...(wan adalah nenek)...ni lyna ngan mak ai yer...time nie, mak ai sedang bukak peti ais n nak pilih sayur yg bleh dimasak tuk bukak poser.... cik lyna memang suka kalau kita bukak peti ais, tak tau nape....sebab sejuk kut...bila bukak peti ais, terus datang....ni lyna landing baik punyer sebelah wan....tengok tue, siap duduk bersimpuh lagi....tangan tu pegang plastik buah berisi buah....mungkin lyna ada hajat nak tolong wan die memilih sayur ngan buah-buahan kut....heheheh...

nak join, bleh klik SINI
Tarikh tutup contest ialah 29.1.2010

Monday, 18 January 2010

Giveaway Barang Deko English Style

Mrs. NOR adakan giveaway...jom join...
Giveaway Barang Deko English Style
BY
Pemenang akan dipilih melalui random.org...dan pemenang akan memenangi adiah ini

Barangan deko english style

Nak join, klik SINI

Tarikh tutup 29.1.2010

Goodies Bag Contest

Giveaway sempena Besday Alisya Cute yang pertama dalam bulan Januari ini...

Goodies Bag Contest
BY

Ai teka tarikh lahir alisya ialah 25 JANUARY 2009

Nak join, bleh klik SINI
Tarikh tutup 31.1.2010

Adiella Collection Giveaway

Giveaway ni dianjurkan sempena pembukaan secara rasmi blog bisnes...

Adiella Collection Giveaway
BY

Sapekah blogger bertuah itu? Kerana 2 orang blogger bertuah akan dipilih melalui random.org

Pemenang akan mendapat hadiah ini yer...

Cabutan Pertama
Lace Jewelery Box Heart Shape
Cabutan Kedua
Fleece Blanket(Jean Perry)
Size: 120cm *170cm
Menarik kan....nak join, bleh klik SINI
Tarikh tutup giveaway adalah 20.2.2010

Giveaway/Free Give by House of Patchwork & Quilt

Ai pun tak tau tarikh tutup giveaway nie bila so ai mencuba nasibler nie

Giveaway/Free Give by House of Patchwork & Quilt
BY

Top 5 comments akan mendapat pouches coin Suteramas.... sangat cantik tau...kalau ai dapat, ai nak kaler pink....hehehehe

Nak join, bleh klik SINI

Saturday, 16 January 2010

New Year Giveaway 2010

Mari-mari kita meriah giveaway....

NEW YEAR GIVEAWAY 2010
BY

Nak join, meh klik SINI
Tarikh tutup giveaway ialah 31.1.2010

Friday, 15 January 2010

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU

Contest lagi....hehehehe...

Meh kita join

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU
BY
Dan ini gambo terbaru kami berdua....


gambar ini adalah salah satu feveret ai....amat susah yer nak tangkap gambo ngan lyna coz lyna amat susah nak posing muka tu tepat pandang kamera....


Nama mama : NORIZAN BINTI IBRAHIM

Nama anak : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY

D.O.B anak : 29 SEPTEMBER 2008

TQ so much kepada penaja hadiah iaitu http://mytomeioutlet.blogspot.com

Nak join, meh klik SINI

Tarikh tutup contest adalah 29 Januari 2010

Catlina's Cat Calendar Give Away

Perhatian...sesiapa nak kalendar yang comel cute pehtu ada gambo kucing yang cantik...meh kita join

CATLINA'S CAT CALENDAR GIVE AWAY
BY

Pemenang giveaway akan dipilih melalui random.org dan hanya 2 pemenang sahaja

Pemenang tue akan mendapat hadiah kalendar yg comel camnie...

menarik kan, kalau ada rezeki ai....bleh letak kalendar ni atas table ofis ai...syoknyer...ari2 tengok gambo kucing yang comel, hehehehe

Nak join, bleh klik SINI

Tarikh tutup adalah 18 JANUARI 2010

Fitty's Pinky Rose Cottage Giveaway

Very2 the pinky....so sweet....dan menarik...maka, ai nak join giveaway nie... hadiahnyer amat2 menarik yer....
Antara hadiahnyer ialah
one set of 4/5 roses teacup & saucer - gambar cawan belah kiri
dan
one set of two roses teacup & saucer - gambar belah kanan
dan
home decor magazines
Nak join, bleh klik SINI
Tarikh tutup adalah 28.1.2010

Thursday, 14 January 2010

CONTEST PANTUN KAU YANG KU CINTA

Kali ni ai join contest yang amat2 unik.... kita kena cipta pantun beserta ngan gambo....kreatif betul cik HELENA kita nie.....so iniler contestnyer....akak kasik nama contest nie yer...

CONTEST PANTUN KAU YANG KU CINTA (khas buat anakanda tersayang - LYNA NURFITRINA)
BY

so mariler layan pantun ai yang ikut suka ai jer..hehehehe
Lyna pakai tudung camni serupa bibik
bukan bibik tolong kemas, tp bibik suka sepah merata
mama marah, lyna mulaler wat muka cebik
marah-marah mama pun, KAU YANG KU CINTA
Anak mama sorang nie amatler notti
kekadang notti tu leh wat ati mama membara
bila mama tegur lyna wat tak reti
takpelah nak, notti banyak mana pun, KAU YANG KU CINTA

Jalan-jalan p Tesco bila balik Alor Setaq
Beli cekak rambut lyna rm5 saja
Tak sampai 24 jam, lyna dah patahkan cekak
wuaaa...melayang RM5 mama, cekak patah pun, KAU YANG KU CINTA


amacam dik? ok tak pantun merapu akak tue...hehehehe....
so kepada yang nak perah otak, nak wat pantun, meh kita terjah blog HELENA yer
Tarikh tutup adalah 23 Januari 2010

FreebiesJust4U : FREE Alice Wonder Bag


Pemenang contest ini akan memenangi bag Alice Heart Mini Grey Bag worth RM99 seperti gambo di atas ini.....ai? NAKKKK....NAKKKK BAG..... kenapa? Sebab ai takde bag kaler grey or putih lagi....... Winner akan dipilih using random. org....... Mintak2ler nama ai yang naik...fuh...fuh...fuh...hehehehe
TQ SHA-SHA coz sponsored bag ini...nak join, bleh klik SINI

'Terserlah Ayu Mu-kategori A'

Contest last minit ai masuk....sempat lagi coz tarikh tutupnyer esok....
TERSERLAH AYU MU CONTEST
yang dianjurkan oleh
ayu ker ai nie? hehehehe..... contest ni ada dua kategori
A. Terserlah Ayu Mu edisi 'memakai shawl @ bertudung'
B. Terserlah Ayu Mu edisi 'shawl wearing with anak tudung syria'
so ai ambik kategori A....penah sekali jer pakai shawl tp muka ai bulat, rasa cam tak sesuai...tp tengok org lain muka bulat, pakai ok jer....sebenarnya mungkin ai yg tak reti pakai kut....heheheh
dan iniler gambar ai yang ayu gitu....

Nama : NORIZAN BINTI IBRAHIM aka MamaLyna

Mini Giveaway - Name My Kitten

chocolatecatsz minta tolong kengkawan tuk beri nama kat kitten die sungguh comel2....teringat zaman dulu, ai pun bela kucing tau....ada 4 ekor lagi....tp semuanya dah pass away...sob...sob...

Ni kitten die, comel dan cute kan... baru 6 weeks masa penganjur publish entry nie kat blog die..
Sorang bleh kasi 2 nama jer....so nama yang ai suggestkan ialah CUMI or CICI....kenapa nama nie? coz bila sebut, bunyinyer cam comel jer....
So, sape2 yang menang, ni ler adiahnyer
The Body Shop Merry Cranberry Lip Balm and Boots No7 Stay Perfect Nail Colour in Oyster

Meh kita kasik nama meh, nak join, klik SINI

Wednesday, 13 January 2010

SOHO MAMA'S 100TH ENTRY CONTEST

Terjumpa contest yang dianjurkan oleh SOHO MAMA dan hati berkobar2 nak try nasib ai... mana tau kut2 anak penganjur tercabut nama ai kan....

Seriusly, tak mengenali sangat penganjur tp bila bukak jer blog die..... Untungnyer beliau sebab Allah menganugerahkan tangan yang pandai mengubah sesuatu gift menjadi cantik....Pandai sangat mengubah sesuatu gift....tambahan pula gift di letak di dalam bakul yg cantik....pendek kata, memang pandai deko ler....kalauler ai....konpom tak cantik punyer.... Nak tengok ape2 barang yg disediakan di laman bisnes tuan punye blog...klik jer
http://www.azgiftbaskets.com.my/
macam-macam ada!!!!!

Dalam banyak2 gift basket....yg ai minat sekali ialah Head To Toe Herb Spa Bag....sebab ape? Sebab dah lama tak pegi rawatan badan....duk sibuk jaga anak n keje kat ofis, sampai lupa kesihatan badan yang memang sedia 'sihat dan comel' nie, hehehehe

Hadiahnyer adalah,
First Prize : FREE Blog Makeover by Jiji
Second Prize : Photoshoot package worth RM50 by Deep Blue Lense

Tarikh tutup adalah 15 Januari 2010
Nak join, bleh klik blog SOHO MAMA's

Wednesday, 6 January 2010

Pampers4free Giveaway

Sangat syok giveaway ni kerana adiahnyer ialah PAMPERSSSSSSS.....

PAMPERS4FREE GIVEAWAY

Ai tak mau type panjang2 dan cuma nak bitau Lyna skang pakai pampers saiz L...

Tq so much kepada SariCorner kerana sudi menaja adiah bagi giveaway ini..

Mariler kita sama2 meriahkan giveaway ini...Nak Join, bleh klik SINI

Baby Wearing Baju Melayu/Baju Kurung Contest

Jom kita join Contest yang akan ditutup 10 Januari 2010 nie....ada bape ari je lagi...




BABY WEARING BAJU MELAYU/BAJU KURUNG CONTEST

ANJURAN

Nama Anak : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY

Umur Anak : 1 TAHUN 4 BULAN

Nama Mama : NORIZAN BINTI IBRAHIM

Emel : ejan8113@yahoo.com

Tuesday, 5 January 2010

Lady In Red Giveaway

Sempena perkahwinan adik firahadifa baru2 nie...meka kawen cuti new year dan tema perkahwinan mereka adalah MERAH...so aku join giveaway ini

LADY IN RED GIVEAWAY

So iniler gambo aku yang bebetul MERAH...tudung + baju kurung + brooch merah

lyna pandang aku ngan kata2 dlm atinyer "merahnyer mama"....hehehehe....lyna, awat pandang mama lagu tue, gojes sangat ke mama ari nie?...

Nama perempuan merah : NORIZAN BINTI IBRAHIM aka MAMALYNA

Cepat! Cepat!....tarikh tutup contest adalah 9 Januari 2010...bleh klik SINI

Label & Banner Contest/Giveaway

Sebenarnya ada contest Label & Banner...tp disebabkan ai nie tak berseni, so ai join giveaway ajelah....

nak join, bleh klik SINI
tarikh tutup 15 Januari 2009

SweetLovely Shoppe ~ Cutest Baby Photo Contest~

Sweetlovelyshoppe telah menganjurkan contest yang amat2 menarik....

1) Yang Mempunyai Blog

~Jadi follower kami. Sesiapa yang belum menjadi member automatik menjadi member kami -okey...
~Sila linkkan blog kami di blog list anda - done
~Upload sekeping gambar anak anda yang paling comel dan anda suka - baik...
~Sila sertakan sekali nama anak,umur dan nama ibu - seperti di bawah yer..
~Sila tinggalkan link anda di entry ini - okey..
Dalam banyak2 gambar lyna, gambar ini jugak yang menjadi pujaan hatiku....I love n like this picture very2 much
Nama Anak : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY
Umur Anak : 1 TAHUN 4 BULAN
Nama Mama : NORIZAN BINTI IBRAHIM

Sekian.

"MOBS & Lollietots CUTEST SMILE BABY CONTEST"



PRIZES ...
1st prize: RM80 Voucher
2nd prize: RM50 Voucher
3rd prize: RM20 Voucher
Consolation prize: RM10 Voucher x 2
Special prize: organic cotton soft toy - fred petite monkey by miYim

Name : LYNA NURFITRINA BINTI MOHD HILMY

Age : 1 YEAR 4 MONTHS

Gender : GIRL

nak join, bleh klik SINI